ERIC

29 - 1090

Ik ben opgegroeid in Rwanda en ik ben met mijn moeder en mijn twee broers aangekomen in België toen ik tien jaar was. Ik ken België veel beter dan mijn geboorteland. Ik ben opgegroeid in Schaarbeek, daarna in de Anneesenswijk. Momenteel woon ik in Jette. Toen ik klein was, droomde ik ervan om voetballer te worden, dat was mijn grote passie. Ik heb zelfs in de nationale divisie van Anderlecht gespeeld, maar jammer genoeg ben ik niet voldoende gesteund om verder te komen.

Aan het begin van mijn studie was ik heel erg geïnteresseerd in het beroep van advocaat. Ik wilde de problemen van mensen begrijpen, hen verdedigen, vooral wanneer hun onrecht wordt aangedaan. Maar ik had al snel door dat ik geen bureautype ben. Dus ik ben een beroepsopleiding elektriciteit gaan doen. Ik koos die richting omdat je met het beroep van elektricien overal kunt komen. Zelfs aan de andere kant van de wereld kun je daarmee nog werk vinden. Ik heb mijn diploma gehaald, maar ik heb geen zevende jaar gedaan. Ik wilde werken, geld verdienen. Maar jammer genoeg vond ik niet direct werk. Als je solliciteert, dan vragen ze altijd twee jaar ervaring. Daarom ben ik dus een andere weg ingeslagen. Ik ben beginnen werken in een artikel 60-statuut, liever dan niets doen. En na een aantal jobs heb ik nu een dubbele werkervaring in een technische en logistieke functies, eerst bij Rock The City en daarna bij ART2WORK.

Mijn troeven? Ik ben een actief iemand. Ik heb altijd veel sport gedaan. Daar komt waarschijnlijk mijn teamgeest vandaan. Ik ben een open persoon, ik neem anderen zoals ze zijn. Ik ben verantwoordelijk. En als ik me voor iets engageer, dan doe ik het ook. Ik ben een volhouder. Als er een zware klus is die gedaan moet worden, dan zeg ik tegen mezelf dat het gaat lukken, dat we er zullen komen. En het lukt altijd!

Je moet ook weten dat ik vijf jaar in Vilvoorde heb gewoond en een opleiding Nederlands heb gevolgd. Ik heb dus de basis, ik moet alleen weer wat oefening krijgen. Ik weet dat ik in de praktijk heel snel kan leren. Ik kan mijn plan trekken met computers. En ik heb mijn rijbewijs!

Als ik denk aan mijn toekomst, aan mijn droom, dan is dat een vaste baan vinden. Misschien in de evenementensector of in de logistiek, waarom niet? Ik zie mezelf ook als magazijnier op de luchthaven, op een plek waar van alles gebeurt. Voor mij ben ik geslaagd in het leven als ik kinderen heb en als ik ooit mijn eigen bedrijfje kan hebben. Op dit moment ben ik nog een beetje te jong, maar ik heb al een paar ideeën in mijn hoofd voor de toekomst.