MARTIN Cammarata

coach TECHNICS2START

I AM

Ik ben een lokale emigrant. De kleinzoon van een Siciliaanse fabrieksarbeider en een spoorwegarbeider uit Lotharingen. De zoon babyboomers ook. Een product van generatie X, gevormd door de gebeurtenissen van mijn tijd: de komst van technologie, sociale omwentelingen, de opkomst van het feminisme, uitdagingen aan tradities, gebroken gezinnen... Geboren uit een niet zo coole hippie en een grillige, suïcidale vader. Getekend door hun afwezigheid en geweld. Gedwarsboomd door de heilzame liefde van mijn grootouders. Ongeschoold. De school, Freinet, technisch, normaal, gespecialiseerd, Frans of Belgisch, verklaarde me ongedisciplineerd, onrustig, opstandig, respectloos, ongeorganiseerd, praatgraag en onuitstaanbaar voor sommigen; nieuwsgierig, gevoelig, reactief, geïnteresseerd, behulpzaam, attent, intelligent en onuitstaanbaar voor anderen.  Goed-voor-niets, zoals ze zeiden, niet in staat tot discipline, lui en irritant. Ik flirtte met de grenzen, ging bij het leger om mezelf vervolgens een paar duizend meter boven de grond in het diepe te gooien. Maar al te snel werd ik vader van een kind met een beperking. Ik heb mijn leven zelf moeten opbouwen, zo goed alszonder referentiepunten. Ik ben de som van mijn ervaringen. Ze hebben me op dit punt gebracht.

I WANT

Deelnemen aan het laboratorium dat Art2work is en mijn ervaringen delen met het buitengewone team. Met jullie de ervaring delen om te werken aan het tastbaar maken van een beetje magie... door het installeren, bouwen, demonteren, opruimen, sorteren... van een deel van het materiaal dat nodig is om deze... licht magische voorstellingen te creëren. Dit zijn ontmoetingen waarbij uitwisseling de regel is. Ondersteunen van je verlangen om je bewust te worden van je/onze kwaliteiten en de mogelijkheid om te leren van je/onze fouten. De hoop voeden om onze levensomstandigheden en die van de mensen om ons heen te helpen verbeteren... Utopisch? Een betere wereld! ...

I CAN

Leren en begrijpen van zowel mijn mislukkingen als mijn successen. Ontwikkelen.
Toezeggen, luisteren, observeren, uitvoeren. Leren.
Negeren, fouten maken, accepteren en erkennen. Zelfkritiek.
Doorgeven, respecteren, overschrijden, aanpassen, afronden. Cultiveren.

I NEED

Aan oprechtheid, niet oordelen, aan meer leren, aan respect, aan uitwisselingen, aan momenten van eenzaamheid... aan het door elkaar schudden van mijn zekerheden.
En vooral muziek, veel muziek. Bioscoop, luchthartigheid, zelfspot en veel liefde.
Dat mijn daden de goede zaak dienen en ik daarin gesteund word.