ROADIES

DOCU

Er is plaats voor iedereen op de arbeidsmarkt en er bestaan vele mogelijkheden om jonge Brusselaars aan de slag te krijgen. ART2WORK vond in CVB een gedroomde partner om een film te maken die inzoomt op de zoektocht van enkele jongeren. Hoe vinden deze Brusselse jongeren van vandaag hun weg in de wereld en op de arbeidsmarkt? Wat is belangrijk in hun werkervaring? Wat zijn de verwachtingen en de dromen? Kom kennismaken met hun ideeën en hoop tijdens de projectie van de film ROADIES en de ontmoetingen erna met de makers, de spelers en enkele “experten”. 

ROADIES
Samuel Ab | BE | 2024 | FR OV NL OND / 34'
Als echte « roadies » legt een groep Brusselse jongeren elke dag 100 km af om het hoofdpodium van het festival Pukkelpop op te bouwen. Deze ervaring is voor hen een kans om te leren samenwerken. Tijdens het werk delen ze ook hun vragen en gaan ze op weg naar hun toekomst, elk met hun eigen bagage.

Met Boris Tugirimana, Christophe Bouckaert, Erkan Nezir, Lancine Traore, Léopold De Smedt, Maëlys Pycke, Mamadou Diallo, Mateo Piozarro Gutierrez, Omar Derdak Beeld & geluid Samuel Ab Beeldbewerking Félix Lheureux Mixing Iannis Heaulme Line producer Javier Villegas Producteur délégué Ken Slock (CVB) Productie Centre Vidéo de Bruxelles – Michel Steyaert / ART2WORK – Wim Embrechts.

ROADIES de Samuel Ab | Bande-annonce st nl from CVB on Vimeo.

Centre Vidéo de Bruxelles - CVB en ART2WORK worden gesteund door de Nationale loterij, Fédération Wallonie-Bruxelles, Commission communautaire française, Région de Bruxelles-Capitale, Actiris, Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie.

banner logos

ROADIES is ontworpen om groepsdiscussies op gang te brengen met iedereen, vooral met degenen die op zoek zijn naar hun weg op de arbeidsmarkt. We kunnen naar je toe komen om discussies en workshops over dit onderwerp te leiden. Als je de film in een groep gebruikt, horen we graag hoe de film is ontvangen en welke reacties hij heeft losgemaakt.

Neem contact op met caran.courbet@art2work.be