VINCENT

VINCENT Wauters

coach

"Ik wil, ik kan!"

Dat zou het motto kunnen zijn van VINCENT Wauters. Na zijn studie Lichamelijke Opvoeding aan de UCL gaat hij een opleiding circuskunsten doen in Parijs. Bij zijn terugkeer richt hij de Circusschool van Brussel op die nu al 30 kaarsjes mag uitblazen ... Tegelijkertijd treedt hij op als jongleur, hij maakt voorstellingen, treedt op tijdens festivals en wordt zelfs uitgenodigd op mondaine feestjes, samen met zijn onafscheidelijke varken ... Na een opmerkelijke ontmoeting legt hij zich volledig toe op het koorddansen, een activiteit waarvoor hij door iedereen de lucht wordt in geprezen.

Voor COACH2START laat VINCENT de deelnemers op een koord lopen. Hij stimuleert hen om hun grenzen te verleggen en de andere kant te bereiken.
Vincent volgde Lichamelijke Opvoeding. Maar daar worden zijn creatieve talenten niet gestimuleerd. Sportieve disciplines zijn zeer gestructureerd. Kun je de spelregels van het voetbal veranderen? Dus speelt hij ook met ballen, maar op een andere manier. Hij jongleert. En hij bijt zich vast in het jongleren en wordt steeds beter. Zijn exhibitionistische kantje laat hem spelen voor het publiek zonder dat hij het gevoel heeft gezien te worden. Het is ook zijn manier om zijn passie te delen. En in het jongleren is alles toegestaan. Daarop besluit Vincent om een opleiding van een jaar in circuskunsten te volgen in Parijs. 

Terug in Brussel krijgt de jongleur ook zin om te ondernemen. Hij start de Circusschool van Brussel. Zijn managementskills ontwikkelt hij tijdens het traject. En nu trekt de school al meer dan 30 jaar bij elk nieuw schooljaar meer en meer liefhebbers aan.

Maar zijn grote passie, die de rest van zijn carrière zal beïnvloeden, ontstaat bij zijn ontmoeting met een meester in het koorddansen. Vincent komt in de wereld van het koorddansen en ontdekt de wonderbaarlijke aantrekkingskracht ervan. Dit is een geweldige tool voor persoonlijke ontwikkeling. Je concentratie wordt verbeterd. Je zelfvertrouwen krijgt een boost, je mediteert. En je verjongt! Sinds deze ontdekking praat Vincent nergens anders meer over, doet Vincent niets anders meer!

Zijn droom? Het koorddansen internationaal op de kaart zetten. Vincent wil graag bijdragen aan de bekendheid en de groei van het koorddansen. En wanneer je gedreven bent, kan je alleen maar slagen. Vincent werkt er elke dag aan.