MOHAMED Idrissi

MOHAMED Idrissi

MOHAMED IDRISSI

MOHAMED Idrissi

coach

MOHAMED riskeerde zijn leven om te leven zoals hij het wilde. Om zijn passie te kunnen uitoefenen zoals hij het wilde, heeft hij alles laten vallen. MOHAMED greep elke kans om nog verder te gaan, daar waar hij het wilde. Zijn glimlach verbergt een bijzonder parcours, dat hem bij toeval naar Brussel leidt. Hij is de ideale coach om de troepen te motiveren. En dat heeft niets te maken met zijn verleden als militair ...

Voor COACH2START wekt hij het lichaam en de geest van de deelnemers. Een warming-up, zowel letterlijk als figuurlijk, om het ijs te breken en een groepsdynamiek te creëren.
Het Olympisch Comité had in de buurt van Rabat waar ik woonde een sportcomplex gebouwd. Elke dag ging ik me daar amuseren. Ik sprong over het hek ... Op een dag hebben ze me betrapt. Ze vroegen me: "Hoe ben je hier geraakt?" Ik antwoordde: "Door de poort." Natuurlijk geloofden ze me niet ... "Ik wil graag boksen", voegde ik eraan toe. "Dat zal niet gaan", zeiden ze.  Toen kwam een van de mannen voor me staan en zei: "Vooruit, probeer eens te slaan." Ik heb toen gebokst tegen een jonge atleet, ouder dan ik. Ik heb veel geslagen. Hard. Gelukkig verdedigde de andere zich alleen maar. Hij heeft me niet geslagen. Ik moet een goede indruk gemaakt hebben, want uiteindelijk zei iemand: "Kom morgen om negen uur terug."  Om zes uur ‘s ochtends stond ik daar ... Ik heb nog twee dagen moeten wachten vooraleer ik binnen mocht. Maar ik keerde elke ochtend terug. In de wijk trainde er niemand. Maar ik ben begonnen toen ik negen jaar was!

Zo is het allemaal begonnen en het vervolg zal ook genoeg punch hebben. Mohamed Idrissi is trainer bij de Brussels Boxing Academy. In 2006 is hij naar België gekomen. Zijn passie voor het boksen stroomt al sinds zijn jongste jaren door zijn aderen.