PODCAST

C'EST MA VOIE : AMIN

PODCAST
« Mijn naam is Amin, ik ben 21 jaar oud, bijna 22, ik ben geboren in Syrië. Ik kwam hier naar België in 2015. Ik kom uit Latakia, aan de Middellandse Zee. Zelfs in de zomer, is het altijd koud hier aan zee. Dus ik mis de zee. Vroeger was het leuk, maar nu is het een ramp, zou je kunnen zeggen... ». ».

AMIN volgde TECHNICS2START in 2021 en 2022. TECHNICS2START is een beroepservaring van maximaal 12 maanden waarbij de jongere betrokken is bij technische en logistieke ondersteuningsopdrachten in de sociale, culturele en evenementensector. Deze ervaring wordt verrijkt door ondersteuning bij de ontdekking van hun potentieel, de verduidelijking van hun beroepsproject en het in handen nemen van hun toekomst. Meer info

De organisaties die voor ALEXIS van cruciaal belang zijn geweest :
FEDASIL, le Service social de Watermael-BoitsfortCaritas

6.amin

Elke aflevering werd geïllustreerd door NYOTA.
Zij nam deel aan COACH2START in het najaar van 2021.

"Ik heb naar elk portret één keer geluisterd, maar niet na elkaar. Ik nam de tijd om me in ieders wereld onder te dompelen, om te proberen hen zo goed mogelijk te begrijpen, aantekeningen te maken en me gewoon te laten meeslepen door wat ik in mijn geest zag, alvorens mezelf een thema op te leggen. Ik heb altijd getekend, al sinds ik heel jong en oud genoeg was om een potlood vast te houden. Het heeft me altijd geholpen om me te concentreren, te kalmeren, te ontspannen, me op iets te concentreren zodat ik anderen niet verveel. Het is ook een manier voor mij om te ontspannen, om mijn verbeelding te cultiveren. Het is een deur om te ontsnappen. Ik teken mijn stemmingen, mijn gemoedstoestanden en hoe ik me op een bepaald moment voel. Wat ik leuk vind aan tekenen is dat je echt al je dromen op een stuk papier kunt uitdrukken. Ik hou er echt van te denken dat ik dit idee in mijn hoofd heb, dat het misschien niet mogelijk is, maar dat ik het op papier kan zetten. Het geeft me een echte roes van vreugde. Het is iets dat me gelukkig maakt, zoals kijken naar een zonsondergang. Ik vind het onwerkelijk. De tijd staat stil. Ik geniet van iets dat niet echt is. Het is hetzelfde met tekenen. Ik kan iets tekenen dat totaal onwerkelijk lijkt op een menselijke schaal, iets dat me kan losmaken van de rest van de wereld terwijl ik teken. Ik ben niet erg verbonden met andere mensen als ik teken, ik ben verbonden met mijn papier".
a2w cover stories podcast 0

De podcast C'EST MA VOIE toont de levensloop van Brusselse jongeren, verteld in de eerste persoon. Het belicht de vele uitwegen, het belang van omringd en begeleid te worden om je weg te vinden. Voor dit eerste seizoen vertellen 6 jongeren die een ART2WORK-traject hebben gevolgd, hun verhaal. Elk portret duurt ongeveer 10 minuten en getuigt van hun succes. Het weerspiegelt ook een herwonnen trots. C'EST MA VOIE belicht de verscheidenheid aan profielen van jongeren die door ART2WORK worden ondersteund, maar ook en vooral de diversiteit van de Brusselse jeugd.

Productie en montage: HANNA El Fakir
Geluidsopname en mixage: DAVID Stampfli (Studio Kilohertz Club)
Illustratie : NYOTA
Coördinatie : CARAN (ART2WORK)

Deze podcast kwam tot stand met de hulp van de Federation Wallonie-Bruxelles en het Fonds Creative Bruxsels beheerd door de Koning Boudewijnstichting