© YOUSRA Daly

LINDA

30 – 1000

Ik ben opgegroeid in Molenbeek, vlakbij het gemeenteplein. ’s Avonds en in de vakanties speelden we badminton op straat. Mijn moeder is een Vlaamse, ze komt uit Limburg. Mijn vader komt uit Ghana, hij is op een gegeven moment in België terechtgekomen. Ze hebben elkaar ontmoet in de trein.

Toen ik klein was, had ik een aantal dromen, zoals dokter worden. Maar wetenschappen, dat was niet echt mijn ding. Daarna wilde ik chef worden in een restaurant, maar dat beroep was veel minder romantisch dan ik me had voorgesteld. Maar toen ik zestien was, wist ik het heel zeker: ik wilde journalist worden. Alles wat ik daarna gedaan heb, was gericht op dat doel.

Toen ik nog in Molenbeek woonde, hadden de anderen een heel ander beeld van me dan ikzelf. Ik had de indruk dat ze me onderwaardeerden. Mensen met wie ik te maken kreeg, bijvoorbeeld in studentenjobs, konden zich niet voorstellen dat ik studeerde. Daardoor werd ik heel vastbesloten.

Ik heb mijn droom waargemaakt. Hoewel er altijd mensen waren die me vertelden hoe moeilijk het was om journalist te worden. En toen ik aankondigde dat ik in de Verenigde Staten wilde gaan studeren, waarschuwden ze me dat dit heel ingewikkeld was ... Maar dankzij hen heb ik vandaag een groot zelfvertrouwen, want ik weet dat ik mijn doelen kan bereiken wanneer ik iets wil, wat andere mensen daar ook van denken.

Ik probeer mijn beroepsleven afgescheiden te houden van mijn privéleven, maar ik word sterk bepaald door het feit dat ik journalist ben. Mijn vrienden zeggen vaak tegen me dat ze de indruk hebben dat ze met een journalist praten. Ik stel de hele tijd vragen. Als ik dit beroep niet meer uitoefen, dan zou ik waarschijnlijk een ander beeld van mezelf moeten definiëren.  

Mijn kracht is dat ik veel discipline heb. Dat heb ik altijd gehad en die opmerking heb ik vaak gekregen. Ik hou van regels. Die zal ik niet snel overtreden, dat is helemaal mijn stijl niet. Als ze tegen me zeggen: “Je mag niet binnen”, dan ga ik niet naar binnen en dan zal ik misschien zelfs andere mensen proberen te overtuigen om dat niet te doen. Daar heb ik veel aan gehad tijdens mijn studie en het helpt me nu ook in mijn leven als freelancer. Als je veel projecten hebt lopen, dan is het belangrijk om gestructureerd te zijn en een goed overzicht te houden.

Mijn droom vandaag is dus om te blijven groeien, te blijven schrijven, misschien zelfs voor grotere titels, om beter betaald te worden ... maar daar heb ik nog alle tijd voor.

Juni 2018