COACH2START NABIL

NABIL

NABIL is opgegroeid in Marokko, in een volkswijk van Meknes. Zijn grootouders voedden hem op tot zijn negende. Zijn grootvader betekent veel voor hem. Hij is de man met de meeste rock-'n-roll die hij kent, een uitzonderlijke man die moest stoppen met studeren toen hij dertien was om te gaan werken en eten op tafel te brengen voor zijn broers en zusters. Hij eindigde als staatsingenieur bij Maroc Telecom, net zoals de vader van Nabil. Waarschijnlijk verwachtten ze dat Nabil in hun voetsporen zou treden. Maar het parcours van Nabil begon af te wijken vanaf het moment dat hij mensen ontmoette die buiten zijn gewone kader vielen.

Vanaf zijn elfde had Nabil een computer met internetverbinding. Hij bracht veel tijd door op zijn pc. Het is misschien zelfs gemakkelijker om de tijd te berekenen dat hij niet aan zijn computer zat. Hij is heel geïnteresseerd in piraterij, in hacking. Op een dag dacht hij dat hij met zijn neef op msn aan het chatten was, totdat de andere persoon zei dat hij die account gehackt had. Hij raakte bevriend met hem en het is zelfs nog steeds zijn beste kameraad. Dat is typisch voor het internet: het biedt ook onverwachte ontmoetingen die opeens nieuwe perspectieven openen, andere manieren om dingen te zien.

Nabil was heel goed in de lagere school, gemiddeld in de eerste graad en daarna was het al afgelopen ... Het interesseerde hem niet meer. Op dat moment ontdekte hij zijn liefde voor rockmuziek. Hij kocht een basgitaar en begon een groep samen met vrienden. Ze konden er niks van en de concerten leken nergens naar, maar de meisjes waren geïnteresseerd. Dus het bracht wel op. Op een dag was er de rockgroep Sad Hill, die hem voorstelde om hun manager te worden. Nabil wist zelfs niet wat dat inhield, maar het leek hem wel cool. In de groep zat een docent sociologie, een landbouwer en een docent wiskunde. Nabil was pas zestien jaar. Hij vond het fijn om met hen te reizen en te praten. Ze organiseerden hun eigen concerten en trokken door heel Marokko. Drie dagen voor zijn eindexamen middelbaar waren ze in Casablanca. Het was een risico, maar als hij het moest overdoen, dan deed hij weer precies hetzelfde. Nabil haalde uiteindelijk zijn diploma, hoewel niemand er nog in geloofde, ook hijzelf niet.

In 2008 verliet Nabil Marokko, met zijn diploma op zak. Hij wilde reizen en praten met mensen die niet op hem leken. Mensen zoals hij hebben één ding gemeen en dat is hun nieuwsgierigheid. Dat verklaart misschien waarom hij freelancer is geworden. Als freelancer moet je onophoudelijk vernieuwen. Vandaag werkt Nabil samen met reclameagentschappen aan de strategie van hun klanten. Maar hij voelt nu al dat hij over twee jaar weer zou kunnen veranderen ...


Nabil begon in juli 2017 bij OFFICE2START. Hij werkt als coach in onze programma's en begeleidt de deelnemers bij hun strategie om te worden wie ze willen zijn.