© RACHIDA Soufiane - YASMINE Hajji - AHSAN Ahmed Siddiqui

ERDMAN

36 ans – 1083

Al toen hij nog heel klein was, hield ERDMAN er niet van om opgesloten te zijn. Hij is graag vrij. Hij heeft er altijd van gedroomd om zijn eigen bedrijf te starten. Waar komt die ondernemingszin vandaan? Misschien zit het in de familie. Zijn ouders waren allebei zelfstandige. Misschien is het zijn karakter? Hij is een avonturier, creatief, houdt van risico's. Waarom koos hij de muzieksector? Dat is zijn grote passie. Als student had hij al een blog met muzieknieuws, die gemiddeld 10.000 views per dag had. In het begin deed hij het alleen voor de fun. Maar al gauw kreeg hij door dat hij daar iets mee kon doen ...

Welk effect heeft het om je eigen bedrijf te starten?
Wanneer ik 's morgens wakker word, dan zit ik vol ideeën. Ik denk alleen maar aan mijn project, zelfs als ik eet of slaap. Het is een uitdaging, maar op een positieve manier. Het is een avontuur, je moet er inspiratie van krijgen, het moet je passie zijn.

Vanaf wanneer begon je werkelijk aan je project te werken?
In 2014 besloot ik dat mijn project voldoende gerijpt was. Om verder te komen, moest ik me er honderd procent aan kunnen geven. Daarom besloot ik om enkele personen te zoeken die het zouden kunnen steunen. Maar omdat ik geen klassieke achtergrond had, met een universitair parcours en een diploma, was dat moeilijk. Mijn contacten vonden het een interessant project, maar ze waren niet zeker dat ik de capaciteiten had om het te realiseren. Ik moest dus meer geloofwaardigheid krijgen.

Hoe doe je dat, geloofwaardigheid krijgen?
Eerst ging ik langs bij het Lokaal Economieloket van het Dansaertcentrum, waar ik hulp kreeg om een businessplan op te stellen. Ik nam ook contact op met Impulse.brussels, die mij op de hoogte brachten van programma's van de Europese Commissie voor starters. Zo nam ik deel aan het uitwisselingsprogramma ‘Connect Brazil’, dat de synergie tussen Europese ondernemers in spe en Braziliaanse ondernemers wil vergroten. Uiteindelijk werd ik geselecteerd samen met vijftig andere starters. Ik heb drie maanden gewerkt in een incubator en ik stond elke dag in contact met andere beginnende ondernemers. Zo kreeg ik veel contacten, met wie ik vandaag nog steeds samenwerk. Ik heb een andere cultuur, een andere aanpak leren kennen. Daardoor kon ik mijn project nog meer laten rijpen. Na mijn terugkeer nam ik deel aan het programma ‘Erasmus for Young Entrepreneurs’. Ik werkte zes maanden in Barcelona als projectleider bij het opzetten van een festival. Het doel van dat project was om ondernemingszin over te brengen aan jongeren. Zij moesten in één dag tijd de basis van webprogrammatie onder de knie krijgen en een website ontwikkelen. Het festival kreeg veel media-aandacht in Spanje. Bij mijn terugkeer in december 2015 kreeg ik veel vragen voor interviews en daardoor ook veel beoordelingen op Google. Toen ik weer contact zocht met de personen die twijfelden aan mijn capaciteiten, werd alles opeens gemakkelijker in de contacten met handelsrelaties, partners of instellingen.

Hoe voelde dat voor jou?
In het begin vraag je je af of het toch geen discriminatie is. Maar daarna bekeek ik de dingen op een positieve manier. Zij kenden me niet. Ik moest zelf het nodige doen om te bewijzen dat ik niet alleen in staat was om het project te bedenken, maar ook om het uit te voeren. Ik was trots om weer naar hen terug te keren en te laten zien wat ik in die twee jaar gedaan had.

Waarom JUST MAKE HIT?
Dat sluit aan op mijn motto van 'Believe in your dreams and just make it happen', waarbij HIT verwijst naar de muziek. Met mijn project wil ik ook jongeren aanmoedigen om te geloven in hun dromen en vooral om ze te realiseren.

Wat is het vreemdste dat je hebt gehoord in de loop van je traject?
"Maak het jezelf niet zo moeilijk met dat project. Als je wilt, bezorg ik je een job bij McDo."

JUST MAKE HIT promoot artiesten, ontwikkelt aangepaste merkstrategieën en creëert een synergie tussen deze twee werelden.
Meer info op justmakehit.biz

ERDMAN kwam bij OFFICE2START in oktober 2016, op het moment dat hij startte met zijn project JUST MAKE HIT.
"Met mijn project hoop ik ook jongeren aan te moedigen om te geloven in hun dromen en vooral om die waar te maken."